Broccoli en bloemkool met milde kaassaus

 

  • zout
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 2 wortels, in dunne plakjes
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 1 el tarwebloem
  • 2 dl melk
  • 5 el groentebouillon
  • 100 g geraspte kaas
  • peper

 

 

Breng in een grote pan water met zout aan de kook.
Kook de broccoli- en bloemkoolroosjes 1 minuut en voeg dan de wortelplakjes toe.
Laat de groenten nog twee minuten koken.
Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken.
Doe de groenten in een ovenschaal en voeg de doperwten toe.
Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe.
Roerbak 1 minuut.
Doe er scheutje voor scheutje de melk bij en laat 3 minuten koken.
Haal de saus van het vuur en roer er de helft van de kaas door.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de saus gelijkmatig over de groenten en strooi er de rest van de kaas over.
Zet 10 minuten in de oven (200ºC)