Venkel met sinaasappel

 

  • 2 tl olijfolie
  • 4 fijngesneden bosuitjes
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 prei in ringen
  • 1 wortel in stukjes
  • 2 venkelknollen in stukjes,
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • zout
  • peper
  • sap van 2 sinaasappels
  • 100 g ongezouten cashewnoten

 

 

Verhit de olijfolie in een ruime pan.
Doe er de bosuitjes, knoflook, prei, wortel en venkel in en roerbak ongeveer een minuut.
Voeg chilipoeder, gemberpoeder en peper en zout toe en meng goed.
Voeg sinaaspappelsap toe en laat het geheel ongeveer 7 minuten stoven.
Hak de cashewnoten grof, rooster ze even in een droge koekenpan en meng ze door de
gare groenten.


Serveer de venkel met mie.