Gebakken tofu met broccoli en bamboescheuten

 

 

  • 1 blok tofu
  • 2 stronken broccoli
  • 200 g fijngesneden witte kool
  • 1 ui
  • 1 bamboescheut
  • 1 Chinese kool
  • 200 g taugé
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl zout
  • 3 el lichte Chinese sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1½ el maismeel
  • 100 ml water

 

 

Snijd de tofu in kleine blokjes, snijd de broccoli in roosjes en snijd de ui in ringen van ± 1/2 cm dik.
Haal de harde buitenste stukken van de bamboescheut, snijd 'm doormidden en snijd de helften in stukken van ± 1/2 cm dik.
Was de taugé.
Was de Chinese kool, haal de bladeren van de stam en snijd ze grof in stukken van ± 3 cm.


Bak de tofu goudbruin in 1 el olie.
Haal de tofu uit de pan, voeg de rest van de olie toe en bak de ui.
Voeg de bamboescheut en de broccoli toe en laat onder voortdurend roeren even meebakken.
Voeg water, sojasaus, suiker en zout toe en blijf roeren.
Als de groente in de pan bijna gaar is de witte en de chinese kool toevoegen.
Meng het maismeel met 2 el water tot er een deeg ontstaat.
Voeg dit aan de pan toe, samen met de taugé en roer goed door.
Voeg de gebakken tofu toe, laat nog even doorbakken en bestrooi met wat peper.


Serveer de tofu-schotel met pandanrijst.