Quinoawok met peultjes

 

 

½ groentenbouillonblok
300 g quinoa
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
250 g shiitake's
250 g peultjes
scheutje arachideolie
125 g taugé

 

1 limoen

 

1 tl sesamolie

 

1 bosje verse koriander
50 g cashewnoten

extra
wok
rasp

 

 

 

Breng 400 ml water met het halve groentenbouillonblokje aan de kook en kook de quinoa in ± 15 minuten gaar en giet af.

 

Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de gember fijn.
Verwijder de steeltjes van de shiltakés en snijd ze in reepjes.
Maak ze schoon en halveer de peultjes in de lengte.

 


Verhit een scheutje arachideolle in een wok en fruit de knoflook en gember ± 2 minuten.
Voeg de shittakés en de peultjes toe en bak ± 4 minuten mee.

 

Voeg de taugé toe en bak ± 2 minuten mee.

 

Breng op smaak met rasp van de limoenschil, de sesamolie, een beetje zout en versgemalen peper.

 

 

 

Roer de quinoa door de groenten.

 

Snijd de koriander fijn,

 

Verdeel de quinoawok met peultjes over borden en strooi de koriander en de cashewnoten erover.