Herfstgroenten met notensalsa

 

4 personen

 

  • 1 pastinaak (a 500 g), schoongemaakt in kleine blokjes
  • peper en zout
  • 350 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 750 g kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 10 el olijfolie extra vierge
  • 250 g gekookte kastanjes (zakje a 500 g)
  • 1 Elstar appel, geschild en in grove blokken
  • 40 g walnoten
  • 15 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el peterselie, grofgehakt

 

 

Breng een grote pan water aan de kook.

Voeg zout toe en kook de helft van de pas­tinaak in ca. 10 minuten gaar.

Giet het vocht af en stamp de pastinaak tot een grove puree.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Houd de puree warm.

 

Breng in een ruime pan water met zout aan de kook.

Kook de aardappelen, spruitjes en pastinaak samen in ongeveer 5 min. beetgaar.

Giet het kookvocht af en laat de groenten uitdampen.

 

Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de groenten met de tamme kastanjes in ca. 12 min. rondom goudbruin op matig hoogvuur.

Schep er na 6 min. de appel door.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

 

Maak ondertussen de notensalsa.

Rooster de walnoten 5 minuten een droge koekenpan en hak ze fijn.

Roer in een kommetje de noten, kaas en de reste­rende olie door elkaar.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

 

Verdeel de pastinaakpuree over 4 grote borden en schep er de groenten en notensalsa naast.

Bestrooi het gerecht met peterselie.

 

Lekker met een smakelijke burger.