Siciliaanse ratatouille

 

  • 1 kleine aubergine
  • citroensap
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 1 el (balsamico-)azijn
  • 1 el suiker
  • handje olijven
  • 1 el kappertjes
  • zout
  • peper

 

Snijd het kroontje van de aubergine.
Snijd de aubergine eerst in plakken en vervolgens in stukjes.
Besprenkel de stukjes met citroensap en wrijf ze in met zout.
Leg de blokjes in een vergiet en laat 15 minuten staan.
Spoel de stukjes aubergine onder de stromende kraan af en dep ze droog.
Snipper de ui en de knoflook.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in repen.
Schil de bleekselderij en snijd de stengels in stukken.
Roerbak de groenten 5 minuten en voeg dan de tomaten, de azijn en suiker toe.
Leg een deksel op de pan en laat de groenten 10 minuten zachtjes stoven.
Snij de olijven doormidden en voeg ze samen met de kappertjes toe.
Voeg zout en peper naar smaak toe.