Boerenkool met knoflook

 

Ook andere bladgroenten kunnen op deze manier bereid worden.

 

 

  • grof zeezout
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 2 el extra víerge olijfolie of sesamolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 2 el sojasaus
  • 140 g geroosterde pompoenpitten
  • 1 citroen, in partjes

 

 

4 Liter water aan de kook brengen in een grote pan.
2 tl zout toevoegen.
Boerenkool zonder deksel 2 à 3 minuten laten koken, tot deze zacht en heldergroen is.
Laten uitlekken in een vergiet.


Olie verwarmen in een zware, ruime braadpan op een halfhoog vuur.
Knoflook toevoegen en 30 seconden bakken tot de knoflook zachtgeel is.
In geen geval bruin laten worden.


Champignons en sojasaus toevoegen en onder regelmatig roeren 2 - 3 minuten bakken, tot de champignons zacht worden.
Boerenkool 3 - 5 minuten meestoven, tot alles zacht is.


Op smaak brengen met zout.
Bestrooien met pompoenpitten en opdienen met de citroenpartjes ernaast.

 

Lekker met aardappelpuree.