Pikante groente-curry

 

  • 1 tl karwijzaadjes (kummel)
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2½ cm verse gember geraspt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl hot curry
  • 1 tl garam masala
  • 2 blikjes tomaten in blokjes à 400 g
  • 1 kleine aubergine in stukjes
  • 1 grote aardappel in stukjes
  • 100 g sperziebonen afgehaald en doormidden
  • gebroken
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • verse koriander

 

Bak de karwijzaadjes (kummel) in de hete olie tot ze beginnen te springen.
Voeg de uien, knoflook, gember, kurkuma, hot curry en garam masala toe en bak het geheel nog ± 2 minuten onder voortdurend roeren.
Doe de tomaten, aubergine, aardappel, sperziebonen en 400 ml water erbij.
Doe de deksel op de pan en laat de curry 10 tot 15 minuten sudderen tot de aardappel gaar is.
Voeg de doperwtjes toe en laat de curry nog 5 minuten op het vuur staan.

Garneer met peterselie.

 

Serveer met witte rijst.