Geglaceerde groenten

 

Een goedkope, maar bijzonder smakelijke groentenschotel

 

1-2 personen

 

  • 15 g plantaardige margarine
  • 1½ tl lichtbruine suiker
  • 2 el groentenbouillon
  • 1 wortel, geschrapt en in reepjes gesneden
  • 1 schorseneer, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 raap, geschild en in stukjes gesneden
  • 90 g uitjes uit het zuur of sjalotjes, de grote gehalveerd
  • 60 g grote champignons, in vieren gesneden
  • ½ tl gehakte verse rozemarijn of tijm
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 tl Franse mosterd
  • verse rozemarijn, voor de garnering

 

 

De margarine smelten en de suiker en bouillon erdoor roeren tot de suiker is opge­lost.

 

Wortel, schorseneer, raap en uitjes of sja­lotjes toevoegen en alles op laag vuur al omscheppend in zo'n 10 minuten gaar laten worden.

 

De champignons, de rozemarijn of tijm, de mosterd, het zout en de peper toevoegen. Het geheel met het deksel op de pan op laag vuur nog 10 minuten laten koken of tot alle groenten gaar zijn (de groenten regelmatig omschudden).

 

Het gerecht tot slot garneren met verse rozemarijn en dan direct serveren.

 

Variatie:

U kunt de combinatie van verse groenten aanpassen aan het seizoen of aan uw eigen smaak.

 

Serveertip:

Serveer er volkorenbrood of aardappelen in de schil bij.