Gesmoorde venkel

 

  • 500 g venkel
  • 500 ml sojamelk
  • 1 tl venkelzaad
  • 30 g boter
  • 2 el volkoren tarwebloem
  • zout en peper naar smaak

 

 

Was de venkel, snij de varenachtige bladeren eraf en hak die fijn.
Hak de rest fijn en doe het met de sojamelk en de venkelzaadjes in een pan.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ± 15 minuten sudderen.
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
Roer goed en bak ± 2 minuten.
Haal de venkel van het vuur, laat uitlekken en bewaar het kookvocht.
Doe de venkel in een ovenschaal.
Voeg het kooknat toe aan de mengjus en blijf roeren tot het mengsel ingedikt is.
Voeg peper en zout naar smaak toe en voeg eventueel extra sojamelk toe als het mengsel te dik wordt.
Schenk het over de venkel en verwarm de venkel 15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Strooi het venkelgroen erover en serveer.