Groentencurry met kokos

 

  • 1 tl mosterdzaad
  • olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knolook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl laospoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 3 el geraspte kokos
  • 100 g sperzieboontjes
  • 1 kleine courgette
  • 250 g broccoli-roosjes
  • 100 g wortels
  • 2 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el tarwemeel

 

 

Bak de mosterdzaadjes in de olie tot ze knapperen.
Voeg dan de ui en de knoflook toe.
Fruit het geheel even en doe er dan de kruiden en de kokos bij.
Even laten bakken en dan de kleingesneden groenten toevoegen.
Doe er het water bij en breng aan de kook.
Laat het geheel ± 15 minuten koken.


Op het laatst het bouillonblokje toevoegen en de curry met het tarwemeel (aangelengd met 1 el water) binden.