Roergebakken spitskool met appel

 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 aardappelen
  • 2 appels
  • 600 g grof gesneden spitskool
  • scheutje olie
  • 2 el milde kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • zout
  • 2 el rozijnen
  • 4 el kokos
  • 4 el fijngehakte cashewnoten

 

Pel en snipper de ui.
Was de appelen, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen.
Snijd de aardappelen in blokjes.


Verhit de olie in een wok en laat op hoog vuur goed warm worden.
Doe de ui in de pan en pers het teentje knoflook erboven uit.
Voeg de kerrie- en gemberpoeder toe en schep alles door elkaar.
Doe de blokjes appel en rozijnen bij de ui in de pan en bak deze al omscheppend even mee.
Voeg de spitskool en een beetje zout toe.
Schep alles door elkaar.
Zet het vuur eventueel wat lager en roerbak de groenten enkele minuten tot de spitskool nog net knapperig is.
Strooi tenslotte de gehakte noten en de kokos er over.