Peruviaanse Stoofpot

 

  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • 1 courgette
  • 500 g tomaten
  • 250 ml water of bouillon
  • 2 tl gemalen komijn
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • beetje cayennepeper
  • 1 tl oregano

 

Snipper de ui en knoflook en snij de bleekselderij, wortel, paprika, courgette en de tomaten in stukjes.
Bak de ui met de knoflook in de olie ca. 5 minuten op een middelmatig vuur.
Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak onder regelmatig roeren nog 5 minuten.
Voeg nu de paprika, courgette, tomaten en het water of de bouillon toe, evenals de kruiden.
Breng aan de kook en laat dit, afgedekt 10-15 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten gaar zijn.
Bestrooi eventueel voor het serveren met verse koriander en geraspte kaas.

 

Serveer met quinoa of rijst.