Peruviaanse Stoofpot
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el olie
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 1 paprika (kleur naar keuze)
- 1 courgette
- 500 g tomaten
- 250 ml water of bouillon
- 2 tl gemalen komijn
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl gemalen koriander
- beetje cayennepeper
- 1 tl oregano
Snipper de ui en knoflook en snij de bleekselderij, wortel, paprika, courgette en de tomaten in stukjes.
Bak de ui met de knoflook in de olie ca. 5 minuten op een middelmatig vuur.
Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak onder regelmatig roeren nog 5 minuten.
Voeg nu de paprika, courgette, tomaten en het water of de bouillon toe, evenals de kruiden.
Breng aan de kook en laat dit, afgedekt 10-15 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten gaar zijn.
Bestrooi eventueel voor het serveren met verse koriander en geraspte kaas.
Serveer met quinoa of rijst.