Spruitjes in zoetzure saus

 

  • 400 g kleine aardappelen, in vieren
  • 300 g wortelen, in schijfjes
  • 300 g spruiten, schoongemaakt
  • 300 g groene, rode, gele paprika's, in stukjes
  • 4 dl groentenbouilion
  • zout
  • peper

 

Saus:

  • 40 g boter
  • 1 tl tarwemeel
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ bos tijm
  • 100 g crème fraiche
  • 2 el zoet-zure chilisaus
  • ½ bos peterselie fijngehakt

 

 

Breng de groentenbouillon aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe de aardappelen en de spruitjes erbij en laat het 15 minuten koken.
Voeg na 5 minuten de wortelen en na 10 minuten de paprika toe.
Giet de gekookte groenten af, vang de bouillon op.
Smelt de boter in de pan, roer de tomatenpuree en het meel erdoor.
Schenk al roerend de bouillon erbij en laat het 5 minuten zachtjes koken.
Pluk de tijmblaadjes van de takjes.
Roer de crème fraîche samen met de chilisaus door elkaar.
Voeg zout, peper en tijm naar smaak toe.
Schep de groenten door de saus en garneer met fijngehakte peterselie.