Zoetzure groentenschotel met tofu

 

4 personen

 

  • 1½ dl sinaasappelsap
  • 1½ dl appelsap
  • ½ dl citroensap
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el maïzena
  • 250 g stevige tofu (in blokjes van 2½ cm gesneden)
  • 5 dl. olie
  • 3 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 grote groene paprika (in reepjes)
  • 2 middelgrote wortelen (in 5 cm lange reepjes)
  • 2 middelgrote courgettes
  • 100 g Chinese peultjes (de puntjes eraf snijden)
  • 1 kop met stukjes ananas (uit blik)
  • 1½ dl water
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 el sesamolie

 

 

Doe het sinaasappelsap, appelsap en citroensap, de suiker en de maïzena in een kommetje.

Laat dit even staan.

Verhit in een kleine pan een halve liter olie.

Frituur daarin de blokjes tofu tot ze goudbruin zijn.

Dit duurt ± 5 minuten.

Laat ook even staan.

Snij de courgettes overlangs in tweeën en snijd ze dan in blokjes van 1 cm dik.

 

Zet de wok op het gas en laat er 3 el olie in heet worden.

Fruit de ui en de knoflook.

Voeg daarna de paprika, de wortelen, de courgettes en de peultjes erbij.

Blijf er 3 minuten in roeren.

Voeg dan het water, de sojasaus, het zout en de peper toe.

Laat alles 8 minuten pruttelen met het deksel op de pan.

 

Roer de tofu en de vruchtensappen door de groenten heen, ook de ananas kan er nu bij.

Roer zachtjes in de pan totdat de saus wat indikt.

Na 3 minuten van het vuur halen, de sesamolie er door roeren en heet serveren met rijst.