Lo Mein met groenten

 

  • 250 g macaroni
  • 2 el olie
  • 3 flinke uien, in ringen
  • knoflook
  • 150 g courgette, in stukjes
  • 100 g wortels, in schijfjes
  • 350 g broccoliroosjes
  • de broccolistengels, geschild
  • 100 g champignons
  • 200 g groene kool, fijngehakt
  • 2 el ketjap
  • 2 el shoyu
  • 1 el miso
  • ½ tl sesamolie
  • versgemalen peper

 

Kook de macaroni en zet deze daarna naast de wok.
Zet de ui, knoflook en courgettes ook naast de wok.
Stoom de wortels en broccoliroosjes en -steeltjes 3 minuten en zet ze naast de wok.

Maak een bouillon van ½ dl water met de ketjap, shoyu, miso en sesamolie in een kleine kom.


Verhit de olie in de wok.
Fruit de uien en de knoflook 1 minuut.
Voeg de courgettes en de champignons toe en laat ze 3 minuten meebakken.
Roer 1 eetlepel van het bouillonmengsel erdoor om de groenten vochtig te houden.
Voeg de kool toe en laat deze 1 minuut roerbakken.
Doe de broccoli en de wortels erbij en laat ze 1 of 2 minuten meebakken tot ze beetgaar zijn.
Doe de rest van de bouillon erbij en schep goed door.
Schep de macaroni erdoor en laat alles 1 minuut al roerend doorwarmen en breng het gerecht op smaak met peper.