Worteltjes in kruidige saus

 

Voorgerecht

 

4 personen

 

  • 500 g in plakjes gesneden worteltjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 tl harissa (of sambal)
  • 1 tl gemalen karwijzaadjes
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ dl water
  • 3 el azijn
  • zout
  • 2 el fijngehakte peterselie

 

 

Kook de plakjes wortel in water met wat zout in ca. 15 minuten net gaar.
Laat ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook 2 minuten.
Voeg de harissa, de gemalen karwij en komijn, het water en de azijn toe.
Roer alles goed dooreen.
Voeg de uitgelekte plakjes wortel toe en breng alles aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken.
Maak het geheel op smaak met wat zout.
Haal de pan van de hittebron af en roer de fijngehakte peterselie door het wortelmengsel.

 

Serveer dit voorgerecht warm of koud en geef er vers brood bij.