Groentenstoofpot Omelontje

 

2 personen

 

  • Quorn, tempé of andere vleesvervanger
  • 250 g stoofgroenten (van alles, gemixed)
  • paar aardappelen
  • knoflook
  • taugé
  • rozijnen
  • groentenbouillontablet
  • zout
  • peper
  • ketjap
  • tabasco of chilisaus
  • Vetara juspoeder
  • arrowroot (of ander verdikkingsmiddel, zoals bv. maïzena)

 

De aardappelen koken, in niet te kleine stukken.
De quorn bruin bakken en apart leggen.
De uien smoren, daarna de rest van de groenten, alsook de knoflook, de rozijnen en de bouillontablet erbij, behalve de taugé en ± 10 minuten smoren.
Hierna de taugé erdoor en even smoren.
De aardappelen erdoor mengen plus de tabasco en ketjap (alles naar smaak).
Vervolgens de inmiddels aangemaakte en met arrowroot verdikte jus door het geheel mengen en nog eens goed opwarmen.