Millefeuille met feta en groenten

 

4 personen

 

  • 6 vellen fillobladerdeeg
  • 30 g boter
  • 6 bosuitjes
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g feta
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 el olie
  • 2 zakjes peultjes en worteltjes (200 g)
  • 1½ el rode pesto (AH)
  • peper

 

Ontdooi 2 uur van te voren het fillobladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing.

Verwarm de oven voor op 200° C.

Vet de bakplaat in.

Laat in een steelpan de boter smelten, niet bruin laten worden. Knip de fillobladerdeeg in 3 vellen van 20x10 cm.

Leg 6 plakken op de ingevette bakplaat en bestrijk ze met de gesmolten boter.

Laat de plakken ± 7 minuten goudbruin bakken.

Doe hetzelfde met de 6 andere plakken.

Leg ze voor verder gebruik even opzij.

 

Maak vervolgens de bosuitjes schoon en snijd van de groene bovenkant ca. 2 cm in ringetjes.

De rest in stukjes van 2 cm snijden.

Maak de courgette schoon en snij in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.

Pel en snipper de knoflook.

Snijd de feta in kleine blokjes.

Was en halveer de cherrytomaatjes.

 

Verhit in de wok 2 eetl olie en roerbak alle groenten, behalve de bosuiringetjes en de cherrytomaatjes, ong.± 6 minuten.

Schep er vervolgens de pesto door en breng op smaak met peper. Voeg tot slot de fetablokjes toe.

 

Leg op de borden 1 plak fillobladerdeeg en verdeel er 1/8 deel van de groenten over.

Vervolgens weer een plak fillobladerdeeg en schep er de rest van de groenten over.

Afdekken met het laatste bladerdeeg.

Garneren met de bosuitjes en de cherrytomaatjes.