Indische witlof

 

  • 250 g linzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode en 1 groene Spaanse peper
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl kardamom
  • 1 kaneelstokje
  • zout
  • 300 g rode bieten uit een pot
  • 100 g gierst
  • 4 struikjes witlof
  • 3 dl soya-yofu
  • wat citroensap
  • enkele blaadjes munt
  • 4 el geknipte bieslook
  • wat koriander

 

 

Was de linzen en breng ze met ± 1 liter water aan de kook.
Voeg de knoflook, de schoongemaakte en van pitten ontdane Spaanse pepers, de kruidnagels, de kardamom en het kaneelstokje toe en laat alles langzaam 20 minuten koken.
Schep zout en de kleingesneden bieten erdoor en kook nog eens 10 minuten.
Kook in die tijd de gierst in 2 dl water in ± 15 minuten gaar.
Maak het witlof schoon en snij de struikjes doormidden.
Leg ze op een schotel.
Meng de kruiden door de yofu en schep die over het witlof.
Laat het teveel aan vocht van de linzen verdampen en laat de gierst uitlekken.
Schep de linzen en de gierst bij het witlof.