Groentecurry met kokos-yoghurtsaus

 

2 personen

 

  • 1 kruidenbouillontablet
  • 100 g sperziebonen, gebroken
  • 1 kleine winterwortel, in dunne plakjes
  • 1 middelgrote aardappel, in kleine blokjes
  • 75 g diepvries doperwten
  • ½ courgette, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 40 g gemalen kokos
  • 1½ tl chilipoeder
  • 1 tl koenjit
  • 1 tl djinten
  • 1¼ dl yoghurt
  • ½ bekertje crème fraîche
  • olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • ½ el grove mosterd
  • 1 onrijpe banaan in plakjes
  • zout
  • 4 takjes fijngehakte bladselderie

 

 

Breng in een pan ± 1½ dl water met het kruidentablet aan de kook.
Voeg sperziebonen, wortel en aardappel toe en laat alles ± 6 minuten koken.
Voeg doperwten en courgette toe en laat ze ± 2 minuten meekoken.
Giet de groenten af en houd ± 1 dl kookvocht achter.
Roer in een kommetje kokos, chilipoeder,
koenjit, djinten, yoghurt en crème fraîche tot een sausje.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin ui en mosterd ± 2 minuten op een laag vuur.
Voeg het yoghurtsausje, het achtergehouden groentenat en de groenten toe en laat alles ± 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg de plakjes banaan toe en laat ze 2 minuten zachtjes meestoven.
Breng het gerecht op smaak met zout en garneer met selderie.