Groentecurry met kokos-yoghurtsaus
2 personen
- 1 kruidenbouillontablet
- 100 g sperziebonen, gebroken
- 1 kleine winterwortel, in dunne plakjes
- 1 middelgrote aardappel, in kleine blokjes
- 75 g diepvries doperwten
- ½ courgette, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
- 40 g gemalen kokos
- 1½ tl chilipoeder
- 1 tl koenjit
- 1 tl djinten
- 1¼ dl yoghurt
- ½ bekertje crème fraîche
- olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- ½ el grove mosterd
- 1 onrijpe banaan in plakjes
- zout
- 4 takjes fijngehakte bladselderie
Breng in een pan ± 1½ dl water met het kruidentablet aan de kook.
Voeg sperziebonen, wortel en aardappel toe en laat alles ± 6 minuten koken.
Voeg doperwten en courgette toe en laat ze ± 2 minuten meekoken.
Giet de groenten af en houd ± 1 dl kookvocht achter.
Roer in een kommetje kokos, chilipoeder,
koenjit, djinten, yoghurt en crème fraîche tot een sausje.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin ui en mosterd ± 2 minuten op een laag vuur.
Voeg het yoghurtsausje, het achtergehouden groentenat en de groenten toe en laat alles ± 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg de plakjes banaan toe en laat ze 2 minuten zachtjes meestoven.
Breng het gerecht op smaak met zout en garneer met selderie.