Chili non carne

 

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 winterwortel, grof geraspt
  • 2 el olie
  • klein blikje tomatenpuree
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 groot blik bruine bonen
  • 300 g Mexicaanse groenten, voorgesneden of uit blik of diepvries
  • ± 1 dl groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 50 g oude kaas, in reepjes of grof geraspt

 

 

Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin ui, knoflkook, paprika en wortel enkele minuten.
Voeg tomatenpuree en chilipoeder toe (voor milde chili ½ tl, voor pittig 2 tot 3 tl) en bak al omscheppend 2 minuten.
Spoel bruine bonen en Mexicaanse groenten af onder de kraan en voeg toe met zoveel bouillon, dat het een stevig geheel blijft.
Laat een kwartier doorwarmen en roer af en toe.
Dien op, bestrooid met de kaas.