Groentenpaella met knoflook

 

4 personen

 

  • snufje saffraandraadjes of 1 tl gemalen geelwortel
  • 7½ dl warme groentebouillon
  • 6 el olijfolie
  • 2 grote uien, in plakken gesneden
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 275 g langkorrelige rijst
  • 50 g wilde rijst
  • 175 g pompoen, in blokjes
  • 175 g wortel, julienne gesneden
  • 1 gele paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en gehakt
  • 4 tomaten, ontveld en gehakt
  • 100 g oesterzwammen, in vieren gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • reepjes rode, gele en groene paprika, ter garnering

 

 

Doe de saffraan in een kom met 3 tot 4 eetlepels van de warme bouillon en laat 5 minuten weken.
Verhit de olie in een paellapan of grote koekenpan.

Doe er de uien en knoflook in en fruit ze op een laag vuur gaar.

Doe de rijstsoorten in de pan en roerbak 2 tot 3 minuten tot de rijst met olie bedekt is.

Voeg de bouillon, pompoen, saffraandraadjes met het weeknat of de geelwortel toe.

Breng al roerend aan de kook en draai het vuur laag.

Leg het deksel op de pan, of dek af met aluminiumfolie en laat circa 15 minuten sudderen. (Roer niet, omdat u daardoor stoom en vocht verliest.)

 

Voeg de wortel, paprika, tomaten en wat zout en peper toe.

Leg het deksel weer op de pan en laat nog 5 minuten sudderen, of tot de rijst bijna gaar is.

Voeg de oesterzwammen toe en laat onafgedekt sudderen tot de zwammen bijtgaar zijn. Garneer met de paprika's en dien op.

 

Serveer deze kleurrijke paella aan tafel direct uit de pan.