Paprika-tomaat-bonenschotel

 

  • 1 blik rode kidneybonen
  • 2 stengels prei, in ringen
  • 1 struik bleekselderij, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 1 plantaardige bouillontablet
  • 1 tl suiker
  • peper

 

Giet de kidneybonen af.
Wrijf de tomaten door een zeef.
Bak de prei in de olijfolie en voeg er de knoflook aan toe en bak de bleekselderij en paprika ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de gezeefde tomaten en de overige ingrediënten (m.u.v. de bonen) toe en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de bonen toe en verwarm het geheel.
Breng op smaak met zout en voeg eventueel nog wat peper toe.

 

Serveer dit gerecht met bruin stokbrood.