Witlof met tomatensaus

 

  • 1 kleine ui
  • 5 tomaten
  • 1 kg witlof
  • zout
  • 1½ el citroensap
  • 1 el boter
  • ½ tl basilicum
  • peper
  • ½ el maizena
  • strooiaroma
  • 1 el tomatenketchup
  • 4 sprietjes bieslook

 

Ui snipperen.

Tomaten in vieren snijden.

Witlof schoonspoelen.

Met puntig mesje stronk diep uithollen.

In pan weinig water met zout en citroensap aan de kook brengen.

Witlof in ± 15 min. gaarkoken.

Intussen schaal voorverwarmen.

In braadpan boter smelten.

Ui in ± 3 min. glazig fruiten.

 

Toevoegen:

½ dl water, tomaten, basilicum, zout en peper.

Met deksel op de pan ± 10 min. stoven.

 

Intussen in kopje maizena met ½ el koud water gladroeren.

In vergiet witlof laten uitlekken.

Op warme schaal scheppen.

Boven steelpan tomatenmengsel door zeef wrijven.

Al roerende maizenapapje toevoegen.

Blijven roeren tot gladde saus.

Op smaak brengen met strooiaroma en tomatenketchup.

Over witlof schenken.

Bieslook erboven fijnknippen.