Asperges met eiersaus                                   

 

Hoofdgerecht

 

4 personen

 

        

  • 3 pond asperges      
  • 3 eieren                
  • 1 uitje         
  • 2 dl groentenbouillon               
  • 10 g boter of margarine              
  • 1 potje crème fraîche         
  • halve dl melk          
  • 3 el bloem             
  • selderij                  
  • peper en zout

 

 

Schil de asperges (harde dikste eind verwijderen!) en kook ze gaar in water met wat zout.        

Kook de eieren hard.  

Fruit de kleingesneden ui met peper en nootmuskaat in de boter.  

Voeg de bouillon toe.  

Roer de bloem met de melk glad en roer de crème fraîche erdoor.        

Schenk het mengsel, al roerend, bij de warme bouillon en breng dit aan de kook.

Voeg na een paar minuten de in stukken gesneden eieren en fijngeknipte peterselie erbij en warm de saus nog even door.    

Bestrooi de uitgelekte asperges met nootmuskaat.

Serveer met de saus.                          

 

  • Deze romige eiersaus smaakt ook lekker bij andere groenten, zoals bloemkool, prei, koolrabi en spitskool.