Pilav uit de wok

 

  • 1 ui
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 250 g langkorrelige rijst
  • 50 g rozijnen
  • 600 ml bouillon
  • 1 blikje maïs (335 g)
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 200 g cashewnoten
  • 50 g zwarte olijven
  • verse peterselie

 

Snipper de ui en knoflook.
Snij de abrikoos in stukjes.
Bak in de olijfolie de ui en knoflook, samen met het gebroken kaneelstokje.
Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe en bak dit mengsel totdat de ui glazig begint te worden.
Strooi er dan de rijst bij en bak die even mee onder voortdurend omscheppen.
Voeg dan de abrikozen toe en breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Leg een deksel op de wok en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.


Laat de maïs uitlekken.
Schep na de 10 minuten de maïs, doperwten, noten en olijven op de rijst.
Laat het met het deksel op de wok nogmaals 5-10 minuten koken.
De pilav is klaar als alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.
Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

 

Serveer met een groene salade.