Roergebakken Quorn met cashewnoten

 

  • 350 g rijst
  • 250 g Quorn (evt. te vervangen door kerrie-tofu)
  • 3 lente-uitjes
  • 250 g sperziebonen in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 schoongemaakte rode Spaanse pepers
  • 2 el olijfolie
  • ½ groentebouillontablet
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 3 el gehakte cashewnoten

 

 

Pel en snipper de knoflook, snij de pepers heel fijn, maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes.
Bak de knoflook en de peper in de olie goudbruin en kook ondertussen de rijst.
Voeg de Quorn toe en bak die al omscheppend een lichtbruin.
Bak de sperziebonen en de lente-uitjes ± 5 minuten mee.
Voeg 1 dl kokend water toe en doe er de bouillontablet, de sojasaus en de suiker bij.
Breng het geheel aan de kook en smoor alles in 5 minuten gaar.
Schep de cashewnoten erdoor en serveer met de rijst.