Asperges met saus

 

 

  • 1 kg asperges        
  • 4 eieren
  • 125 g boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • 1 snufje nootmuskaat

 

 

Schil en kook de asperges.

Kook de eieren in 8 minuten hard.

Snijd ze doormidden.

Klop in een verwarmde kom de boter en voeg tijdens het kloppen het citroensap druppelsgewijs toe – met een snufje zout – tot een lichte, vloeibare saus is ontstaan.

De asperges worden gegeten met een snufje nootmuskaat.

 

Serveer de asperges, de eieren en de saus apart.

 

 

Enkele varianten:

 

Een andere mogelijkheid is de gekookte asperges te serveren met een mayonaise, naar wens gemengd met wat fijngehakte verse kruiden of met een mousselinesaus.

 

 

Als laatste nog een heel andere variatie: leg de goed uitgelekte gekookte asperges in een vuurvaste schaal, giet hierover een witte basissaus en laat de asperges gratineren in de oven.