Chili con Quorn

 

4 personen

 

 

  • 1 ui
  • 1 á 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 spaanse peper
  • 4 el olie
  • 2 bakjes quorn naturel (á 175 g) *)
  • 1 blikje tomatenpuree (inh. 140 g)
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 groot blik bruine bonen
  • 1 blikje chilibonen
  • 1 blikje maïskorrels
  • 1 zout, peper

 

 

Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de paprika in stukjes.
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de olie in een ruime (braad)pan en bak hierin de stukjes quorn lichtbruin.
Voeg de ui, de knoflook, de paprika en de peper toe en bak ze 3 minuten mee op laag vuur.
Roer er tomatenpuree en chilipoeder door.
Voeg beide blikken bonen en de maïskorrels toe.
Schenk 3 dl water erbij en breng het al roerend aan de kook.
Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.
Voeg indien nodig een scheutje water toe.
Breng op smaak met zout en peper.

 

Lekker met bruin brood of grote tacochips.

 

 

*) Peulvruchten bevatten ook eiwit, dus u kunt ook 1 bakje quorn nemen.
In plaats van quorn naturel kan quorn fijngehakt gebruikt worden.