Pilav met broccoli en tomaat

 

  • 3 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1½ tl piment
  • 300 g rijst
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 3 middelgrote tomaten in stukjes
  • 150 g champignons in plakjes
  • 2 middelgrote courgettes in plakjes
  • 150 g broccoli in roosjes

 

 

Verhit de olie in een wok en bak daarin de ui op een matig vuur goudbruin.
Voeg knoflook en kruiden toe en roerbak die 1 minuut mee.
Voeg rijst toe en roer goed door.
Doe er de groentebouillon, wijn, tomaten en champignons bij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het gerecht met de deksel op de pan 15 minuten sudderen.
Voeg broccoli en courgette toe en bak die 5 minuten mee tot ze beetgaar zijn.