Meerkleuren-chili

 

  • 3 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 3 gesnipperde uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el tabasco of ¼ tl cayennepeper
  • 2 groene paprika's
  • 500 g verse tomaten, in stukjes
  • 1 blik maïs
  • 1 blik zwarte of bruine bonen
  • 1 blik rode nierbonen
  • zout naar smaak

 

 

Verwarm de olie in een wok of hapjespan.
Bak daarin de uien, knoflook, komijn, chilipoeder en tabasco of cayennepeper.
Voeg de paprika toe als de uien glazig zijn en bak die 2-3 minuten mee.
Voeg dan de tomaat, maïs en bonen toe.
Verwarm de chili goed door.
Voor de garnering kun je er geraspte kaas en peterselie over strooien.


Maak er een complete maaltijd van door er opgewarmde tortilla's of tortilla chips bij te serveren met reepjes ijsbergsla.