Macaroni speciaal

 

4 personen

 

60 gr boter

1 ui, in dunne plakken

knoflook, geperst

1 blikje champignons (± 225 g)

1 blik gepelde tomaten (½ l)

1 blikje tomatenpuree (150 g)

240 g gekookte macaroni

240 gr tofu tamari, fijngehakt

4 el droge witte wijn of sherry

1 flinke tl suiker

zout

vers gemalen peper

geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie als garnering

 

 

Smelt de boter in een vlamvaste schaal en fruit hierin de stukjes ui en knoflook glazig.

Voeg alle overige ingrediënten, behalve de Parmezaanse kaas en peterselie, hierbij en meng alles goed dooreen.

Dek de schaal af en zet hem gedurende ongeveer 45 minuten in een niet te hete oven (150-160ºC) tot het gerecht door en door warm is.

Bestrooi de macaroni met Parmezaanse kaas en peterselie en serveer er warm knapperig stokbrood bij.