Clafoutis met courgette, cantal en rozemarijn

(4 personen)

 

2 el bloem    

3 eieren          

halve l melk   

150 g cantal in dunne plakjes (eventueel vervangen door cheddar)

 peper en zout         

350 g courgette, bij voorkeur gele en groene, plakjes 1 cm          

1 teen knoflook, geperst                 

1 el fijngehakte rozemarijn, plus enkele plukjes voor de garnering 

gratinschaal, doorsnede 24 cm


 

Verwarm de oven voor op 200 gr C.      

Klop bloem, eieren en melk tot een glad beslag, laat 20 minuten rusten.        

Blancheer de courgetteplakken 30 sec in kokend water met zout, giet ze af, laat uitlekken en dep ze goed droog.

Leg ze dakpansgewijs in cirkels op de bodem van de met boter ingevette gratinschaal en strooi er peper en zout over.  

Roer de knoflook en rozemarijn door het beslag en giet dit over de courgette.

Verdeel er de plakjes kaas over en bestrooi ze met wat blaadjes rozemarijn.

Bak de courgettes in ca 35 minuten in de oven goudbruin.    

Laat vóór het serveren even wat afkoelen.

 

Schrik niet als de clafoutis vóór het serveren wat inzakt.