Gekruide graanschotel

 

Dit gerecht is een complete maaltijd voor één persoon, maar is met lichtgestoomde groenten erbij voldoende voor twee personen.

 

1-2 personen

 

 

45 g bruine rijst

45 g spliterwten

1 stengel bleekselderij, zeer fijn gehakt

1 kleine ui, gesnipperd

60 g champignons, in stukjes gesneden

120 g tomaten, ontveld en in stukjes gesneden

¼ tl dillezaad

¼ tl tijm

1 el shoyusaus (Japanse sojasaus, reformwinkel)

1 el, losgeklopt

60 g cheddar, geraspt

 

 

De rijst in 20-25 minuten gaar koken.

 

De spliterwten met voldoende water in ongeveer 20 minuten gaar, maar niet tot moes koken en vervolgens afgieten.

 

Intussen in een grote kom bleekselderij, ui, champignons, tomaten, dille, tijm, shoyusaus en het ei mengen.

 

De rijst en erwten hierdoor roeren.

 

Het mengsel in een ingevette ovenschaal doen en 45 minuten bakken in een op 180°C/gasstand 4 voorverwarmde oven.

 

Het gerecht uit de oven halen en bestrooien met de geraspte kaas.

 

Nog 10 minuten in de oven zetten om de kaas te laten smelten.

 

Direct serveren.

 

 

Serveertip:

 

Garneer het gerecht met een paar hele gekookte champignons of gegrilleerde tomaten.