Taartje met paddenstoelen

4 Personen


50 g walnoten
200 g bloem
75 g koude boter, in blokjes
4 eieren
1 citroen
2 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
400 g paddenstoelenmelange, schoongeborsteld
100 g peterselie, fijngesneden
125 ml slagroom

keukenmachine
taartvorm (doorsnede 30 cm), ingevet

 


Rooster de walnoten in een pan met anti-aanbaklaag tot ze licht verkleuren.
Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine.
Zeef de bloem in een kom, doe er de boter, 2 theelepels zout, een ei en de walnoten bij.
Kneed er met koele handen een soepel deeg van.

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm.
Bekleed de vorm met het deeg.
Bak de kale bodem alvast 15 minuten in de oven.


Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
Bak de paddenstoelen mee tot ze bruin zijn.
Schep de peterselie en de helft van de citroenrasp erdoor (rest weggooien).
Breng op smaak met zout en peper.

Klop 3 eieren los met 1 eetlepel citroensap en de slagroom.
Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel de paddenstoelen erover.

Bak nog 20 minuten in de oven.