Tarte Tatin met witlof en rode ui


6 struikjes witlof
3 rode uien
2 el olie
zout
peper
150 g geraspte oude kaas
6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
2 tl suiker

 


Snijd de struikjes witlof, zonder het bittere gedeelte, in grote stukken.
Kook ze ± 5 minuten in ruim kokend water, giet af en laat uitlekken.
Snipper de uien en fruit ze in wat olie in de koekenpan.
Breng op smaak met wat zout en peper en schep er de helft van de kaas door.
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.


Bestrooi 5 van de plakken met de resterende kaas en leg ze op elkaar.
Leg het plakje dat niet bestrooid is er bovenop.
Rol ze op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een plak iets groter dan de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.


Verwarm olie in een koekenpan en roer er de suiker en wat zout en peper door.
Leg daarin de witlof en laat het bakken tot de witlof begint te verkleuren.
Schep dit mengsel in de ovenschaal en schep daaroverheen het uienmengsel.
Dek af met het uitgerolde bladerdeeg en vouw de rand naar beneden.
Zet de taart ± 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi is gekleurd.
Keer de taart om op een schaal en laat het sap weglopen.

Serveer warm.