Geitenkaasquiche met honing
4 personen
1 blikje croissantdeeg, 6 stuks (250 g, koelvers)
2 el olijfolie
400 g sjalotten, gehalveerd
4 eieren
1 beker slagroom (250 ml)
2 el vloeibare honing
½ bakje tijm (à 15 g), alleen de blaadjes
1 rol geitenkaas (Chavroux La tendre buche, 150 g), in plakjes
quichevorm (26 cm), ingevet
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de vorm met het deeg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalotten in 8-10 min. goudbruin en zacht.
Verdeel over de vorm.
Klop de eieren los met de slagroom en 1 el honing.
Meng de tijm, peper en zout erdoor.
Schenk over de sjalotten en verdeel de geitenkaas erover.
Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Druppel 1 el honing erover.
Lekker met geroerbakte spinazie.
Tip
Bind de tijm samen en hang op een koele, droge plek.
Lekker in soep, saus en marinades.