Gegratineerde aardappel met wortel en courgette


750 g aardappelen
1 winterwortel
1 courgette
1 el boter
peper
zout
nootmuskaat
1 dl melk
1 dl koffieroom
100 g geraspte Gruyère

 


Schil de aardappelen en wortel en snijd ze in dunne plakjes.
Was de courgette en snijd die ook in dunne plakjes.
Vet een ovenschaal in en leg daarin eerst een laag aardappel-plakjes, daarna een laag wortelplakjes, een laag aardappelplakjes en een laag courgetteplakjes.
Ga zo door tot alles op is en zorg ervoor dat de laatste laag uit aardappelplakjes bestaat. Bestrooi elke laag met wat peper, zout en nootmuskaat.
Roer de melk en koffieroom door elkaar en schenk dit over de plakjes.
Strooi er de geraspte kaas over.

Laat de gratin in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven in ongeveer 1½ uur goudbruin en gaar worden.