Groentefrittata uit de oven

(4 personen)


600 g gemengde groenten (bijv. broccoli, worteltjes, sperzieboontjes, erwtjes, prei, champignons, paprika, courgette)
olijfolie
750 g voorgekookte minikrieltjes
2 teentjes knoflook
2-3 zongedroogde tomaten
6 eiwitten van grote eieren

 


Snijd de verschillende groenten in stukjes en stoom of kook ze beetgaar.
Bak in 2 el olijfolie de minikrieltjes net gaar.
Snipper de knoflooktenen fijn en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
Vet een ovenschaal (of vier eenpersoonsvormpjes) in met 1 tl olijfolie.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Spatel de groenten, de minikrieltjes, de gesnipperde knoflook en de zongedroogde tomaten door het stijfgeklopte eiwit en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Doe het mengsel in de ingevette schaal en bak de frittata in ± 20-25 minuten goudbruin en gaar (oven 175ºC).
Garneer de frittata met een toef waterkers.


Lekker met een frisse salade van sinaasappel, tomaat en rode ui.