Lasagne met broccoli


8 vellen lasagne
6 el olie
2 middelgrote uien
750 g broccoli
500 g tomaten, ontveld
2 tl majoraan
zout en peper, naar smaak
250 g tofu
3 el sojasaus
3 el tomatenpuree
3 el olie
125 ml water
1 tl versgemalen zwarte peper

 


Kook de lasagnevellen zoals op de verpakking staat aangegeven.
Verhit 6 el olie in een grote pan op een laag vuur.
Hak de ui fijn en bak die glazig in de olie.
Snij de broccoli in roosjes en zet die opzij.
Hak de blaadjes en de stengel van de broccoli fijn en voeg die aan de uien toe.
Roerbak 5 minuten en voeg dan de ontvelde tomaten, majoraam en zout en peper naar smaak toe.
Bak 5 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de broccoliroosjes toe en bak die mee tot ze beetgaar zijn.
Verkruimel de tofu en doe die in een blender, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een gladde saus.
Doe de groenten, lasagne en saus laag voor laag in een licht ingevette ovenschaal.
De laatste laag moet lasgnevellen met daarop saus zijn.

Zet 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.