Spinazietaart met geitenkaas
(4 personen)
1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart (Koopmans, 450g)
1 pak diepvriesspinazie
2 el olijfolie + olie voor invetten
45g amandelschaafsel (zakje)
200g zachte geitenkaas
150g gedroogde abrikozen
2 rode uien
6 eieren
2½ tl groene pesto
peper en zout
extra nodig:
ronde ovenvaste kom, ca 2 liter
Laat het deeg ontdooien.
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken en druk het vocht eruit.
Vet de kom in en bestrooi ze met het amandelschaafsel.
Bekleed de kom met het deeg en laat het ruim over de rand hangen.
Snijd de geitenkaas in blokjes.
Snijd de abrikozen in reepjes.
Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui op matig vuur ca 5 min.
Klop de eieren los in een kom.
Roer de ui, abrikozen, eieren, pesto en spinazie door elkaar.
Schep als laatste voorzichtig de geitenkaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de kom met het mengsel en sla het overhangende deeg over de vulling.
Bak de taart midden in de oven in ca 45 minuten gaar en goudbruin.
Lekker met roergebakken reepjes vlees en een tomatensalade.