Appelpannenkoek uit de oven

2 personen

 

1-2 appels, geschild, in stukken van 2-3cm

2 grote eieren

60 ml melk

30 g bloem

? el poedersuiker

? el basterdsuiker

? tl kaneel

2 el ongezouten boter, gesmolten

snufje zout

 

mooie ovenschaal (aardewerk of gietijzer, doorsnee 30cm), ingevet

 

 

De oven voorverwarmen op 230°C.

In een koekenpan 1 eetlepel boter smelten.

Op matig vuur de stukken appel toevoegen, ze bestrooien met basterdsuiker en kaneel, en al roerend bakken, 10 minueten, tot ze zacht zijn.

De eieren loskloppen met melk, 1 eetlepel gesmolten boter en zout.

Bloem toevoegen en alles goed door elkaar roeren.

 

In de ingevette vorm een laagje appel aanbrengen en het eimengsel erop gieten.

De vorm in de oven zetten en de pannenkoek in 20 minuten goudbruin bakken.

 

Serveren:

De mooie ovenschaal meteen op tafel zetten.

De pannenkoek, bestrooid met poedersuiker, in grote punten snijden.

 

Heerlijk met gebakken blokjes tofu tamari of vegetarische burgers en kersenjam erbij.