Polenta met geroosterde groente


2 kleine courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote tomaat
2 stengels bleekselderij
8 (!!) tenen knoflook
1 tl gedroogde tijm
zwarte peper
3 el olijfolie
2 kleine uien
700 ml water
175 g polenta
parmezaanse kaas

 


Snijd courgette, paprika, tomaat en bleekselderij grof en de ui in ringen.
Laat de tenen knoflook heel.
Doe alle groenten, behalve de ui, in een kom.
Strooi er peper, tijm en olijfolie over en schep de groenten nu om, zodat ze bedekt worden met een laagje olie.
Breng het geheel nu over in een grote ovenschaal, of leg de groenten in een niet al te dikke laag op een licht ingevette bakplaat.
Neem nog wat olijfolie en bestrijk daar de plakken ui mee.
Leg de ui nu ook bij het groentemengsel.
Zet de schaal/bakplaat in de voorverwarmde oven (200ºC).
Roer na 20 minuten de groente om en laat het geheel nog 15 minuten in de oven staan totdat de groenten gaar zijn.

Breng intussen het water in een pan aan de kook.
Giet in een dunne straal de polenta bij het kokende water.
Blijf goed roeren om klonteren te voorkomen.
Laat de polenta nu ruim 5 minuten zachtjes doorkoken en blijf roeren.
Als de polenta gaar is, roer je de kaas er doorheen.


Serveer met de geroosterde groente.