Gevulde aubergines 3

 

2 middelgrote aubergines

50 g rijst

2 uien, snipperen

1 bosje peterselie, fijngehakt

1 tl tijm, fijngehakt

2 tomaten, ontveld en in blokjes

2 groene paprika’s, in strippen

100 g schapenkaas

peper

zout

olie

 

 

Aubergines wassen, afdrogen en in de lengte doormidden snijden.

De 4 helften elk met ½ tl olie bestrijken en in de oven bij 200°C 30 minuten bakken.

 

De rijst in zout water gaar koken.

 

De uien in wat olie bakken, de rest van de groenten toevoegen en kort meestoven.

De aubergines uithollen.

Het vruchtvlees, de gare rijst en de verkruimelde schapenkaas met de groenten vermengen.

Afsmaken met peper en zout.

De auberginehhelften met het mengsel vullen, op een ingevet bakblik leggen en nog eens 15 minuten in de oven zetten (200°C).

 

Lekker met bulgur en tomatensalade.