Zuurkoolschotel met banaan en camembert


500 g aardappelen, in stukjes
± 350 gr zuurkool, uitgelekt
zout
peper
½ blik perziken

2 bananen

200 g roombrie
boter voor invetten
150 g rooktofu, in blokjes

 


Kook de aardappelen in ± 15 minuten gaar en giet ze af.
Kook intussen in een pan de zuurkool in eigen vocht afgedekt in ± 10 minuten gaar.
Giet af.
Voeg de zuurkool toe aan de aardappelen.
Stamp alles fijn en breng op smaak met zout en peper.
Snij de bananen in schijfjes en de brie in plakken.
Vet de ovenschotel in met boter.
Schep de helft van de stamppot erin.
Verdeel hierover de rooktofu en de bananeschijfjes.
Schep de rest van de stamppot erop.
Bedek alles met de plakken brie.
Laat de schotel in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden (175ºC).