Pompoenpaté


500 g oranje pompoen
1 ui
1 rode peper
2 el olie
2 eieren
50 g paneermeel
3 el fijngehakte peterselie
zout
peper
olie

 


Was de pompoen goed.
Haal de pitten eruit en snijd de steel eraf.
Laat de schil eraan zitten en snijd de pompoen in grove stukken.
Kook deze in weinig water in 15 minuten gaar.
Laat ze in een zeef goed uitlekken.
Snijd de schoongemaakte ui en peper héél fijn.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en de rode peper goudbruin.
Haal de pan van het vuur.
Pureer de pompoen en doe ze in de pan.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Vermeng alles goed en breng het mengsel op smaak met zout en peper.


Bekleed een bakblik van 1 liter inhoud met bakpapier en vet dit in met olie.
Vul het bakblik met de pompoenpuree en zet het dan in de voorverwarmde oven (200°C).
Laat de paté in 45 minuten stevig worden.
De paté kan hierna voorzichtig gestort worden en warm of koud, in schijven gesneden, worden geserveerd.