Zuurkoolschotel met appel en ananas


¾ kg aardappelen
1 zakje zuurkool (naturel)
1 appel
1 grote ui
1 el kerrie
boter
1 el olie
1 blikje ananas
± 150 g belegen kaas in blokjes

 


Kook de aardappelen, schil de appel en snijd er schijfjes van.
Laat de ananas uitlekken.
Fruit de ui met de kerrie en de olie in een pan.
Doe de appel en ananas erbij.
Pluk de zuurkool wat uit en meng dit met de inhoud van de pan.
Voeg als laatste de blokjes kaas toe.


2 mogelijkheden:

 
1. Meng de gekookte aardappelen erbij en serveer het.


2. Warm de oven voor op 175°C.
Schep het mengsel van de ui, kerrie appel zuurkool en ananas in een ovenschaal.
Leg de kaasblokjes erop en vervolgens de in plakken gesneden aardappelen.
Plaats de schotel, met een klontje boter erop een half uur in de oven