Aardappelschotel met knolselderij en mozzarella
400 g aardappelen, in plakjes
½ middelgrote knolselderij, in plakjes
1 mozzarella, in dunne plakken
2½-3½ dl slagroom
2 tenen knoflook, gehakt
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
75 g geraspte parmezaanse kaas
zout
versgemalen zwarte peper
verse tijm om te garneren
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de helft van de plakken knolselderij en aardappel dakpansgewijs over een ovenschaal. Leg daarop de plakken mozzarella.
Klop de room met de knoflook, tijm, wat zout en peper.
Leg de overgebleven knolselderij en aardappel op de mozzarella en schenk het roommengsel in de schaal.
De inhoud van de ovenschaal moet net niet onder de room staan.
Strooi de geraspte parmezaanse kaas eroverheen.
Zet de schotel ± 45 minuten in de hete oven tot de aardappelen gaar zijn en de bovenkant mooi bruin is.
Garneer met nog wat verse tijm.