Gegratineerde aardappelschijfjes met prei en knoflook


750 g aardappelen in dunne plakjes
1 prei in ringen
50 g plantaardige boter
2 teentjes knoflook
peper
zout
1 dl melk of sojamelk

 


Vet een ovenschaal in en leg er een laag aardappelplakjes in.
Knijp er wat knoflook boven uit en verdeel er een paar klontjes boter en wat prei over.
Bestrooi het geheel met wat peper en zout.
Leg er een nieuwe laag aardappelplakjes bovenop, dan weer wat knoflook en prei etc.
Ga zo door tot alles op is.
Eindig met een laag aardappelschijfjes en verdeel er de rest van de boter over.
Schenk er dan de (soja)melk over en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal 40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.


Verwijder het folie en laat de schijfjes nog 10 minuten staan.